KOMA MODULAR alt

Hod­no­ce­ní roku 2011


15. 03. 2012 | Novinky

O víken­du od 9. 3. do 11. 3. pro­bí­ha­lo hod­no­ce­ní uply­nu­lé­ho roku 2011 a vyty­če­ní dal­ších cílů na rok 2012 a sezná­me­ní spo­lu­pra­cov­ní­ků fir­my se střed­ně­do­bou stra­te­gií na dal­ší tři roky. Mís­to pro letoš­ní hod­no­ce­ní bylo zvo­le­no na hote­lu Ski v Novém Měs­tě na Mora­vě. Toto mís­to bylo vybrá­no sym­bo­lic­ky, pro­to­že naše fir­ma zde vybu­do­va­la záze­mí pro spor­tov­ce, kte­ré bylo nej­vět­ší akcí na tuzem­ském trhu v uply­nu­lém roce. Pro­gram hod­no­ce­ní uply­nu­lé­ho roku je již po něko­lik let stá­lý. Nejdří­ve hod­no­tí krát­kým vystou­pe­ním všich­ni vedou­cí svo­ji čin­nost, sezná­mí ostat­ní spo­lu­pra­cov­ní­ky s tím, co se poved­lo a nao­pak s tím co se až tak nepo­ved­lo. Dru­hý den je věno­ván buď spor­tov­ní, nebo kul­tur­ní akti­vi­tě. Letos vede­ní zvo­li­lo setká­ní s Davi­dem Gru­be­rem, kte­rý nás sezná­mil s úska­lí­mi komu­ni­ka­ce. Dru­hý večer je již tra­dič­ně věno­ván vyhlá­še­ním komác­kým Oska­rům v kate­go­ri­ích Komač­ka roku, Komák roku, Čin roku, Objev roku a uve­de­ní do komác­ké síně slávy.

Rok 2011 pat­řil k těm úspěš­ným rokům. Před­ně jsme dokon­či­li čtvr­tou eta­pu roz­vo­je závo­du pří­stav­bou nové haly s náku­pem stro­jů, kte­ré nám usnad­ní výro­bu a umož­ní dal­ší náskok před kon­ku­ren­cí. Poda­ři­lo se nám roz­jet plno­hod­not­nou dru­hou smě­nu, muse­li jsme vyře­šit nábor nových pra­cov­ní­ků včet­ně vyře­še­ní orga­ni­zač­ní struk­tu­ry. Roz­je­li jsme sofis­ti­ko­va­né plá­no­vá­ní výroby.

V době, kdy ratingo­vé agen­tu­ry zhor­šu­jí rating jed­not­li­vým stá­tům, tak nám se nao­pak poda­ři­lo, že nám byl rating u naší ban­ky zlep­šen. Udr­že­li jsme vět­ši­nu eko­no­mic­kých uka­za­te­lů v plá­no­va­ných mezích. Plán tržeb se nám poda­ři­lo spl­nit až nezvykle přes­ně tak, jak jsme si je před rokem naplánovali.

Daři­lo se nám hlav­ně na zahra­nič­ních trzích, kde jsme pro­hlou­bi­li spo­lu­prá­ci s naši­mi obchod­ní­mi part­ne­ry a navá­za­li nové kon­tak­ty. Na tuzem­ském trhu se nám sice neda­ři­lo tak, jak jsme si naplá­no­va­li, ale přes­to zde stá­le opro­ti kon­ku­ren­ci dělá­me násob­né tržby.

V kon­struk­ci jsme vyře­ši­li nový VIP sani­tár­ní kon­tej­ner, kon­tej­ne­ry pro­ti výbuchu, beto­no­vé pod­la­hy, nové modu­ly pro Bene­lux, kte­ré vyho­vu­jí nároč­ným novým nor­mám a mno­ho dal­ších tech­nic­kých řeše­ní, kte­ré při­ná­šel trh.

Pořá­da­li jsme kon­fe­ren­ci o modu­lár­ní výstav­bě v Bra­ti­sla­vě na Slo­ven­sku, vyhod­no­ti­li jsme 5. roč­ník a vyhlá­si­li 6. roč­ník archi­tek­to­nic­ké sou­tě­že, pro­pa­go­va­li jsme naše výrob­ky na veletr­zích ve slo­ven­ské Bra­ti­sla­vě a v hlav­ním měs­tě Peru v Limě.

Bylo by nenor­mál­ní, kdy­by se nám vše daři­lo tak, jak jsme před­po­klá­da­li. Věci, kte­ré se nám nezda­ři­ly pod­le našich před­stav, jsme si naplá­no­va­li ke spl­ně­ní v dal­ším roce. A jak už bývá zvy­kem, tak máme dal­ší ambi­ci­óz­ní plá­ny. Nezbý­vá nám jen dou­fat, že poli­tic­ké zása­hy nebu­dou tak fatál­ní, abychom muse­li v novém roce vše dra­ma­tic­ky přehodnocovat.

  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_10
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_1
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_5
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_9
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_8
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_7
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_6
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_2
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_4
  • Nove_Mesto_hodnoceni_roku_2011_3