KOMA MODULAR alt

KOMA pomá­ha­la lidem zasa­že­ným povodněmi


30. 06. 2013 | Novinky

V uply­nu­lém měsí­ci byla naše repub­li­ka zasa­že­na sil­ný­mi deš­ti, kte­ré v mno­ha pří­pa­dech pře­rost­ly až do záplav. V KOMA RENT jsme se roz­hod­li pomo­ci lidem, kte­ří byli zasa­že­ni povod­ně­mi a při­šli tak o maje­tek, popř. i stře­chu nad hla­vou. Nabíd­li jsme zapůj­če­ní obyt­ných kon­tej­ne­rů zdar­ma. Jako prv­ní se o pomoc při­hlá­si­ly Čes­ké Kopis­ty, respek­ti­ve Měst­ský Úřad Tere­zín, se žádos­tí o tři kon­tej­ne­ry pro tři míst­ní rodi­ny v nouzi.

Voda již opadla a přes­to, že se z dál­ky obec jeví nedo­tče­na, je v ní nepo­řá­dek, mokro a sto­py po vodě na budo­vách. Věci, kte­ré pod­leh­ly zká­ze čeka­jí na odve­ze­ní na sklád­ku. Na lidech je vidět vyčer­pa­nost z úkli­du, stá­lá nejis­to­ta a pocit bezmoci.

Pří­jezd dvou našich vozi­del je ome­zen nedo­stat­kem mís­ta k mani­pu­la­ci a deš­ti­vým poča­sím, ale i přes tyto pod­mín­ky se nám daří vše zvlád­nout a uleh­čit tak rodi­nám Zik­mun­do­vých, Humlo­vých a Vrá­no­vých. Věří­me však, že jim zapůj­če­né kon­tej­ne­ry dob­ře poslou­ží. Z pohle­du komerč­ních pro­jek­tů, kte­ré nás všech­ny živí, se tato akce jeví jako drob­nost, ale vděk a mnoh­de i slzy doje­tí sto­jí za tu námahu.