KOMA MODULAR alt

Herz­lich Will­ko­m­men – uni­kát­ní mul­ti­kul­tur­ní ini­ci­a­ti­va na cestách


12. 03. 2014 | Novinky

KOMA již v roce 2013 uved­la v život nový typ modu­lu, kte­rý jsme pojme­no­va­li CITY modu­le, neboť jeho uni­kát­ní lichoběž­ní­ko­vý tvar doká­že oži­vit různá mís­ta ve měs­tech. V sou­čas­né době se jed­ná o pro­to­ty­py, kte­ré KOMA zkou­ší při růz­ných pří­le­ži­tos­tech. Po vel­mi úspěš­ném uve­de­ní v Brně, kde ote­vře­né CITY modu­ly (bez stěn) plni­ly funk­ci oje­di­ně­lých altá­nů v are­á­lu Mís­to­dr­ži­tel­ské­ho palá­ce, se ten­to­krát uza­vře­né pro­to­ty­py CITY Modu­lů uved­ly v Ost­ra­vě na akci s názvem Herz­lich Willkommen. 

Tato oje­di­ně­lá akce má za cíl, při­blí­žit domá­cím obča­nům život cizin­ců. Do pro­jek­tu je zapo­je­no na šest stá­tů a v kaž­dém z nich se na něko­lik dnů posta­ví sesta­va dvou CITY modu­lů, kte­rá je v inte­ri­é­ru roz­dě­le­na na šest samo­stat­ných kójí. V kaž­dé z nich pak zástup­ce jed­no­ho etni­ka při­bli­žu­je domá­cím, jaké to je být cizincem. 

KOMA je vel­mi ráda, že moh­la spon­zor­sky pomo­ci akci tím, že doda­la zdar­ma dle přá­ní orga­ni­zá­to­rů dva CITY modu­ly, kte­ré nejen že oži­vi­ly měs­ta po celé Evro­pě, ale tam­ním oby­va­te­lům také roz­ší­ři­ly obzo­ry. I na této akci jsou tak opět demon­stro­vá­ny zásad­ní výho­dy modu­lár­ní výstav­by a to zejmé­na mobi­li­ta a variabilita.